Na enkele minuten roeren is het tijd om de gestremde melk te zeven. Plaats een zeef bekleed met kaasdoek boven een kom of pan om de wrongel en wei te scheiden. Druk goed aan om zoveel mogelijk vocht uit de wrongel te halen. Giet de afgescheiden wei terug in de pan, voeg twee theelepels zout toe en breng het weer aan de kook.
Nu kun je de wrongel in de kaasdoek doen en het een paar minuten laten koken, ongeveer drie minuten is voldoende. Nadat de wrongel voldoende gekookt is, is je kaas bijna klaar. Neem een vorm zoals een ‘Fuscella’, een traditionele Italiaanse kaasvorm, en giet het wrongelmengsel erin. Plaats een gewicht bovenop om de kaas goed te persen en laat het een tijdje staan zodat het zijn vorm behoudt.
Wat je nu in handen hebt, is een heerlijke zelfgemaakte kaas die je kunt gebruiken voor verschillende gerechten of gewoon kunt genieten als een fris tussendoortje. Deze simpele methode om kaas te maken biedt niet alleen voldoening van het zelf creëren, maar het is ook een gezondere optie zonder de toegevoegde chemicaliën en conserveringsmiddelen die vaak in commerciële kazen te vinden zijn. Probeer dit recept zelf uit en ontdek hoe gemakkelijk en leuk het is om je eigen kaas te maken.