De beste bewaarplek voor je boter
De plek waar je boter het beste bewaart, hangt vooral af van de temperatuur in je huis. Je kunt boter prima zowel in de koelkast als erbuiten bewaren, als de temperatuur maar niet boven de 21 graden Celsius uitkomt. Als je boter buiten de koelkast bewaart, blijft het ongeveer een week goed. Als je het in een botervlootje doet, kan het zelfs twee weken goed blijven. Dus, een botervlootje in de keukenla is geen probleem, tenzij je je huis altijd warmer dan 21 graden houdt.
Hoe lang blijft boter goed?
Boter bederft eigenlijk bijna nooit snel, omdat het voornamelijk uit vet bestaat. Veel botersoorten bevatten ook zout, wat helpt tegen schimmel. De keuze voor waar je boter bewaart, hangt dus meer af van hoe snel je het gebruikt. In de koelkast kan een pakje boter makkelijk een paar maanden goed blijven, in tegenstelling tot een paar weken buiten de koelkast.
Een slimme manier om hiermee om te gaan, is door een stuk boter af te snijden en dit in je botervlootje te bewaren. Zo kun je makkelijk en snel je verse brood smeren. Wanneer dit stuk bijna op is, vul je de botervloot weer aan met een nieuw stuk uit de koelkast. Als je echt maar heel af en toe boter gebruikt, kun je overwegen om een deel in de vriezer te bewaren. Daar blijft het tot wel een jaar goed.
Hoe maak je boter snel zacht?
Als je de voorkeur geeft aan boter uit de koelkast, maar af en toe toch snel zachte boter nodig hebt voor op je verse brood, dan is er een handig trucje. Je kunt de boter raspen zoals je met een stuk kaas zou doen. De geraspte boter wordt bijna meteen zacht. Deze methode is ook ideaal voor wanneer je gaat bakken en je hebt zachte boter nodig!
Bron: Radar