De aardbei is één van de meest gegeten fruitsoorten van in ons land en zit boordevol stoffen die het menselijk lichaam nodig heeft. Aardbeien zijn onder andere rijk aan vitamine C, kalium en foliumzuur. Dit zijn vitamines en mineralen die essentieel zijn voor ons lichaam. Door de vitamine c zijn ze goed voor jouw weerstand, maar ook voor je huid en haar. De foliumzuur, oftewel vitamine B11, is belangrijk omdat dit belangrijk is voor de groei van het lichaam en de aanmaak van rode en witte bloedcellen.
We raden dan ook aan om elke dag aardbeien te eten, dit kan je doen door ze als tussendoortje te eten, maar kan je ze ook toevoegen aan jouw ontbijt of lunch. Helaas kan dit nogal prijzig zijn, je betaalt al snel 4,99 voor 500 gram Hollandse aardbeien, Spaanse of Marrokkaanse aardbeien zijn overigens iets goedkoper, maar ook minder lekker. Nog een nadeel van aardbeien is dat je ze jammer genoeg niet lang vers kan houden, dit komt omdat het ‘zacht’ fruit is. Invriezen is een optie, alleen wanneer je de aardbeien dan wil ontdooien krijgen de ze een veel minder lekkere smaak.
Week lang goed
Gelukkig hebben wij een trucje gevonden waarmee je aardbeien tot wel een week lang goed kan houden. Zo kun je de volgende keer mooi een extra bakje meenemen, zonder te stressen of je ze wel op tijd kan opeten! Nog beter nieuws: je kan deze truc ook voor andere zachte fruitsoorten, zoals frambozen, bosbessen en bramen kunnen gebruiken. Hoe je dit doet? Je vindt de uitleg op de volgende pagina.