Peter Gillis, bekend van zijn vakantieparken, wordt opnieuw geconfronteerd met juridische problemen vanwege niet-reguliere bewoning op zijn eigendommen. Eerdere incidenten baren al zorgen over het beheer en de naleving van de regels op zijn parken. De controverse spitst zich nu toe op park Prinsenmeer, waar ondanks herhaalde waarschuwingen nog steeds mensen verblijven die daar niet mogen wonen. Gillis’ uitdagingen met de handhaving van de regels weerspiegelen een terugkerend probleem in het beheer van zijn zakelijke ondernemingen.
Peter Gillis kreeg onlangs een boete omdat hij het toeliet dat er mensen op park Prinsenmeer woonden, terwijl dit tegen de regels in is. Gerechtelijke stappen waren niet uitgebleven, gezien hij al eerdere horecavergunningen was kwijtgeraakt en geen exploitatievergunning voor Prinsenmeer had verkregen. Dit dwong hem om de leiding over zijn Nederlandse parken af te staan, hoewel hij eigenaar blijft van het vastgoed.
Zijn dochter heeft vermoedelijk de exploitatie overgenomen. De parken opereren nog steeds onder dezelfde naam en de werknemers hebben hun banen behouden. Dit bood Peter enige troost, hoewel hij erkende dat het een moeilijke beslissing was. Desondanks bleven problemen rondom de huisvesting van arbeidsmigranten, wat illegaal was, voor onrust zorgen.
Een andere tegenslag voor Peter was het niet slagen voor de Bibob-toets, die aimt om criminele activiteiten binnen bedrijven te identificeren. Dit resulteerde in de sluiting van park Prinsenmeer en een opgelegde dwangsom van 50.000 euro vanwege de illegale bewoning. Ondanks het verbod van de gemeente Asten om na 15 september op het park te verblijven, wonen er nog altijd mensen.
Bewoners van Prinsenmeer uiten ongenoegen over Peter Gillis omdat zij zich in de steek gelaten voelen. Binnenkort staat een kort geding op de planning waarbij Peter eist dat de negen resterende bewoners het park verlaten. Deze bewoners hebben nog geen alternatieve huisvesting gevonden. Eerder dit jaar woonden er ongeveer 130 mensen in vijftig chalets, ondanks dat permanente bewoning strikt verboden was.
De gemeente Asten is standvastig en eist dat alle bewoners het park verlaten. De voortdurende problemen rondom Peter Gillis en zijn parken blijven de gemoederen bezighouden en veroorzaken steeds meer juridische en maatschappelijke vraagstukken. Dit alles resulteert in weer een nieuwe ronde van publieke en juridische aandacht voor Gillis, wat zijn positie en reputatie binnen de recreatie sector verder onder druk zet.